The Royal Ascot

  casino

The Royal Ascot är en av världens mest prestigefyllda hästkapplöpningar, belägen i Ascot, England. Det är en fem dagars händelse som hålls varje år i juni, och som samlar tusentals besökare från hela världen.

Det allra första Royal Ascot-loppet hölls år 1711, och sedan dess har det varit en årlig tradition. Det är ett av de viktigaste loppen i Storbritannien, och det är också ett av de äldsta. Loppet har alltid varit känt för att vara en plats där de rika och berömda kan visa upp sina finaste kläder och hattar, och det är fortfarande en viktig social händelse idag.

En av de mest kända händelserna under Royal Ascot är The Royal Procession, där Kungen eller Drottningen och andra medlemmar av den kungliga familjen kör runt banan i en öppen vagn. Detta sker varje dag under loppet, och det är en viktig tradition som har hållits i över 300 år.

Det finns också många olika lopp under Royal Ascot, inklusive The Gold Cup, The Diamond Jubilee Stakes och The Commonwealth Cup. Varje dag har olika lopp, och det finns något för alla att titta på.

Till skillnad från andra hästkapplöpningar, är det viktigt att följa dresscode under Royal Ascot. Män är förväntade att bära svarta eller mörka kostymer med vit skjorta och slips, medan kvinnor bör bära formella klänningar och hattar.

Så om du är en hästkapplöpning älskare eller bara vill uppleva den glamourösa atmosfären på Royal Ascot, är detta en händelse du inte vill missa. Det är en unik chans att se världens bästa hästar konkurrera på banan, samtidigt som du njuter av den kungliga miljön och den rika historien bakom detta prestigefyllda evenemang.